Herfstontmoeting 2016 - Expeditie Robinson

Dag leiding!

’t is terug van dat! HO! Herfstontmoeting is een jaarlijks weekend voor leiding om nieuwe ideeën op te doen, andere groepen te leren kennen en nog veel meer.

Vervoer

Net zoals andere jaren gaat HO door in de Hoge Rielen in Kasterlee. Met de gouw leggen wij enkele bussen in om samen naar daar af te zakken. De bussen vertrekken tussen 18u30-19u op verschillende locaties in Zuid-West-Vlaanderen richting Kasterlee. Wil je mee met de bus stuur dan alleen of per groep (liefst per groep wel) een mailtje naar ho@gouwzuidwestvlaanderen.be. De groep die het eerst en het meest leiding officieel ingeschreven heeft voor HO, krijgt de opstapplaats! Bij het vertrek van de bus geef je 12 EUR af aan de busverantwoordelijke en klaar! Deze 12 euro is voor de heen- en terugrit!

Thema

Elke gouw werkt elk jaar in een thema. Dit jaar staat elk gouwthema in het kader van het nieuwe jaarthema. Wat het nieuwe jaarthema wordt, wordt pas bekend gemaakt op HO! Misschien kan je het al achterhalen door ons gouwthema: ‘Expeditie Robinson’! En net als vorige jaren is verkleed arriveren zeker toegelaten! Laat je innerlijke survivor maar es helemaal gaan!

Medewerkers

Om onze gouwgrond op te zetten zoeken we nog enkele vrijwilligers (opzet van 23 augustus tot 26 augustus). Wat doen we daar precies? Een klein voorkamp voor HO! We zetten alles op en klaar voor de andere leiding die vrijdag aankomt. Een dagje tijd? 2 dagen of meer? Super! Schrijf je hier in voor de voorbereidende week (https://goo.gl/forms/O3PEmyoJK4LRvKxB3)

Twijfel je nog of heb je nog vragen: één adres: ho@gouwzuidwestvlaanderen.be

Leefregels

Wanneer je je inschrijft voor HO, verklaar je je akkoord met de leefregels van HO. Dit zijn ze:

Bij het ernstig overschrijden van deze regels word je terug naar huis gestuurd.

Concreet zijn dit de afspraken over drugs en alcohol:

Wat? Oké op Ho? Sanctie?
Drugs NEEN Naar huis + natraject
Dronken aankomen op HO Sanctie bij overlast

Overlast: gouw en ploeg veiligheid beslissen sanctie
Overlast met schade: naar huis + natraject

! Geen alcoholische dranken op de bussen !

Eigen drank NEEN Indien weigering om drank af te geven: toegang tot HO ontzeggen/afnemen (= naar huis)
Pintjes/ Alcohol Sanctie bij overlast Overlast: gouw en ploeg veiligheid beslissen sanctie
Overlast met schade: naar huis + natraject

Praktisch

HO 2016 start vrijdagavond 26 augustus en eindigt op zondagnamiddag (+- 17u30 terug in West-Vlaanderen, vertrek onmiddellijk na afbraak gepland).

  • De gouw legt bij voor een bus (inschrijven via ho@gouwzuidwestvlaanderen.be)
    • Ander vervoer:
      • Trein: Je kiest als eindstation het station van Tielen. Van daaruit zijn er pendelbussen tot 22u naar de ingang van HO
      • Auto: Je moet je auto parkeren op de parking van het station van Tielen. Van daaruit neem je de pendelbus naar de ingang van HO

Meer info: www.scoutsengidsenvlaanderen.be/herfstontmoeting/vervoer